Resultat:

 
Meriter: 5 st CK, Bästa hane placeringar på SSRK, SKK och Goldenklubbens Open Show.


Rejäl, välkroppad och kraftfull är en bra beskrivning av Sune. Sune var verkligen välkonstruerad, en vacker hane. Sune uppförde sig alltid väl i alla situationer och i en utställningsring, han påverkades aldrig av "dålig stämning bland andra hanhundar".

Sune kunde förvandlas till att bli en seg hund i utställningsringen,  då kallades han för "Sega Sune" men ibland fick han för sig att vara "Snabba Sune" istället och då blev det en del fina resultat! När Sune bestämde sig för att vara "Sega Sune" då fanns det inget man kunde göra. Han var som en trög häst på ridbanan men, som kunde explodera i skogen (hemma). Han gillade alltid bäst att springa i ridhus och det kan man se på de resultat han fick.050724 SKK Lövudden. Domare: Tord Lundborg.
JUNKL: 1. JUNKK: 2.
 Jag hade haft Sune ca. två månader och det var vår första utställning. Sune var så seg i ringen att det blev många meters lucka mellan hunden före och Sune när vi sprang. Jag blev förvånad över att Sune som är en så livlig och pigg hund kunde vara så seg i ringen. Sune fick annars väldigt fin kritik förutom att det stog att han rörde sig lojt utan drive och det stämde ju.


050807 GRK Goldenspecialen Härjarö. Domare: Gun-Britt Klingberg.
Junior II (15 anm): Placerad 5:a.
Maiden (19 anm): Placerad 5:a.
Kritik: Utmärkt typ. En välutvecklad ung hane med ett mycket vackert huvud. Superöverlinje. Välutvecklad front men ställer ut sina fötter ngt. Välvinklat starkt bakställ. Rör sig väl från alla håll. Välpresenterad.
Sune var seg i ringen igen.


050904 Uppsala Brukshundklubb. Domare: Karin Hedberg.
Unghundsklass: Klassvinst med HP. BIR. BIG 5.


051022 GRK Openshow Sala. Domare: Susanne Englund.
Junior II (14 anm): Placerad 4:a.
Maiden (18 anm): Oplacerad.
 En ung hane kanske inte gör sig så bra i Maidenklassen!!! Han fick följande kritik: Rejäl hane av utm.typ. Vackert tilltalande huvud. Bra hals. Stark rygg. Bra vinklar fram som bak. Bra benstomme. Rör sig bra från alla håll. Bra päls. Välvisad!


051029 Svenska Pudelklubben. Domare: Susanne Björkman.
Vuxenklass: Sune vann klassen med HP och blev sedan BIM.
 BIR blev en väldigt fin tik (kennel Oxundas) som jag flera år senare har visat en gång på officiell utställning. Utställningen var i ridhus och Sune sprang på bra i ringen.


051113 Uppsala läns kennelklubb inofficiell (Mårtenutställningen) Enköping.
Domare: Hans Rosenberg
Klass (15-24 månader): Sune vann klassen.


(Datum ???) GRK Openshow. Domare: Lena Widerbeck.
Junior II: Placerad 3:a.
Maiden: Placerad 5:a.
Sune pussade på domaren och fick följande kritik: En trevlig och vänlig hanhund. Kraftfull maskulin och välutvecklad. Maskulint huvud med vänligt uttryck. Bra hals. Tillr. vinklad framparti. Väl välvd och djup bröstkorg. Utm. ben och tassar. Kraftfullt bakställ. Mkt. väl presenterad. Rör sig ok.


060218 GRK Openshow Sala. Domare: Lotta Lindeberg.
Special Yearling: Placerad 5.
Maiden (10 anm):
 Sune vann maidenklassen men fick inget Hp p.g.a att han inte fick det i Special Yearling. Det var sista gången jag ställde ut i två klasser.
Kritiken var utmärkt.


060416 SKK Internationella utställning Stockholmsmässan.
UKL: Sune var anmäld men jag gick inte in i ringen med Sune för han ville inte ens springa utanför ringen. Det var fler som försökte få Sune att springa på golvet utan resultat. Jag valde därför att inte delta. Det var tråkigt eftersom Sune såg väldigt fin ut. Vi åkte på en utflykt med barnen till Kaknästornet istället. Sune kan gå på inomhusgolv men, det går aldrig att få honom att springa och skulle jag lyckas så blir inte hans rörelser så bra iallafall på det underlaget.


060520 SSRK Skokloster. Domare: Lynn Strudwick, England.
UKL: 1. UKK: 1 med HP.
 Excellent. Sune sprang bra i ringen och det berodde kanske på att det regnade. Han fick följande kritik: Good head and expression. Level topline. Good frontangulation. Adequate stifle. Good mover but very proud of his tail.


060603 SKK Österbybruk. Domare: Bertil Lundgren.
ÖKL: 2.
 Här fick Sune en tvåa. Jag trodde aldrig att Sune kunde få en tvåa. Sune var väldigt seg i ringen och gick med nosen i backen. Det gick inte att få fart på honom. När jag läste kritiken så tänkte jag att det här kan inte vara Sune.


060706 Svenska Leonbergerklubbens inofficiella utställning Björklinge. Domare: Ann-Christine Sultan.
På den här utställningen var det katastrof eftersom Sune var så seg att domaren trodde att han var sjuk och hade ont??  Det var det inte roligt för jag tror att många funderade varför jag försökte att ställa ut en "sjuk" hund. Sune spelade teater. Han spelade sjuk. Hopplöst! Det gick inte att få fart på Sune i ringen. Han såg faktiskt bedrövlig ut.
Sune fick inget HP. Han fick följande kritik: 2-årig hane av utmärkt typ. Tillräcklig hals. Normal skuldra och överarm. Passande bröstkorg och stomme. Normalt vinklad. Är ovillig att röra sig samt markerar om hälta. När vi kom hem efter utställningen sprang Sune som vanligt. Hej och HÅ. Han har aldrig varit halt...


060714 SKK Högbo Bruk. Domare: Dan Ericsson.
ÖKL: 2.
 Sune fick en tvåa igen. Sune ville inte springa alls i ringen. Lunkade sakta bara. Domaren tyckte att Sune borde kunna röra sig mer graciöst. Jag vet ju att Sune rör sig graciöst och fint så det var jättetråkigt att han inte kunde visa det. Jag försökte att verkligen få fart på honom men Sune hostade och harklade sig när jag försökte få med honom runt i ringen. Sune såg verkligen inte rolig ut. Det kändes som jag släpade runt med en sandsäck...I kritiken stog det att han rörde sig tungt och det förstår jag ju.


(datum ???) Drive-In utställning GRK Västmanland (Goldendagen), Västerås. Domare: Ulrika Zetterfeldt.
Vuxenklass: Sune fick HP och blev sedan 3:e bästa hane. Det var många hanar med i bästa hane. Sune var seg men det gick bra ändå. Jag åkte till den här utställningen enbart för att komma underfund med varför Sune var så seg. Jag blev inte klokare.

Sommaren 2006 tog jag kontakt med hundpsykologer för att få reda på vad JAG kunde göra för att inte Sune skulle förvandlas i utställningsringen. Hundpsykologerna talade om att jag redan hade provat allt. Vi anmälde oss till en handlerkurs och jag förklarade hur Sune kunde vara i utställningsringen men, då var Sune helt plötsligt en pigg hund i ringen på kursen????  Sune och Jag blev uttagna som bästa förare-hund på handlerkursen. Kul, men det var ju inte en riktig utställning.


060903 Olandstraktens Brukshundklubb (Alunda). Domare: Pia Razera-Brulin.
Sune vann klassen med HP och blev sedan BIM. Willy blev 2:a bästa hane med HP.
Det regnade och i kritiken stog det Utmärkt och att Sune rörde sig lätt och behagligt. Kul.


060910 Vallentuna Brukshundklubb. Domare: Susanne Rehlin.
Sune blev 2:a i klassen med HP.
 Jag trodde bara att klassvinnaren skulle in i bästa hane så därför gick vi inte in i ringen igen. Sune var seg i ringen.


061028 GRK Openshow Sala: Domare: Marie Ulatti.
Maiden (18 anm): Placerad 3.
Kritik: Bra huvud och uttryck, korrekt bett, härlig hals, välvinklad fram, bra förbröst, bröstkorg och bröstdjup, välvinklat bakställ. Rör sig med bra driv från sidan. Dock stör svansen. En proper snygg hane stående, bra päls.
Domaren ställde Sune som tvåa först men ändrade sig på slutet. Sune sprang men hade hög svans istället.


070217 GRK Openshow Sala. Domare: Lotta Fornås.
Maiden (14 anm): Placerad 5.
Kritik: Utmärkt. Sune sprang bra i ringen. Jag hade förväntat mig bättre resultat.


070415 GRK Openshow Jälla. Domare: Helena Wennmark.
Maiden: Placerad 2 med HP.
Sune hade hög svans och blev seg när det var dags att gå in i konkurrensen för Bästa hane men innan sprang han ganska ok.


070429 Mentalbeskrivning: Sune fick en tvåa på skott. Se mer på SKK Data.


070512 SKK Österbybruk. Domare: Frank Knippenborg, Holland.
ÖKL: 2.
Sune fick en fin kritik som inte alls stämmer med resultatet. Sune sprang bra i ringen. Sune filmades av en bekant och såg fin ut när han sprang. Han hade inte hög svans. Jag förstår inte denna tvåa faktiskt. Tvåor delades ut flitigt denna dag.


070513 GRK Openshow Farsta. Domare: Jarle Koldal, Norge.
Maiden (19 anm): Sune vann klassen med HP.
Sune sprang bra i ringen och fick följande kritik: Utmärkt. Kraftig hane med bra skuldra och överarm. Bra benstomme. Stark god rygg. Bra pälskvalitet. Normalt vinklad bak. Bra steglängd. Något hög svans. Välpresenterad.


070722 SSRK Högbo. Domare: Riita Liisa Lehtonen, Finland.
ÖKL: 1. ÖKK: 3.
Sune fick placering före fina hundar. Hunden som blev placerad 4:a tycker jag är väldigt fin. Sune var lite seg men det var så många i konkurrensen så det märktes inte så mycket. Sune höjde sin svans i ringen. Domaren sa att jag hade en jättefin hund men att han har svans!!!


070812 GRK Openshow Måsbergets idrottsplats, Gävle. Domare: Helena Hellström.
Maiden (12 anm):
 Sune blev oplacerad. Sune visades av Helena Sjösten och Helena tyckte att Sune kändes seg. Sune fick följande kritik: Rejält huvud. Maskulint uttryck. Bra hals och rygg. Tillr. vinklad fram och bak. Kniper ngt m. armbågarna. Bra benstomme och tassar. Riklig päls. Rör sig ledigt m. bra steglängd. Välvisad. Han hade för riklig päls eftersom jag inte hade trimmat honom ordentligt. Jag klippte honom efter utställningen för det såg inte bra ut.


070812 GRK Openshow Måsbergets idrottsplats, Gävle. Domare: Helena Hellström.
BRACE: Jag visade Felix och Sune i braceklass. Det innebär en handler med två hundar. Jag hade tränat hemma och de sprang så fint men när jag skulle in i brace så hade jag svårt att få dom att springa fint eftersom de gick med nosen i backen båda två. Jag försökte att kämpa runt ett varv. De stretade och det blev trassel i koppel. Det blev följande kritik: Ett bracepar med två treåriga hanar. Mycket lika varandra storleksmässigt och typmässigt. Utmärkt benstomme. Utmärkt pälskvalité. Grattis! Vi fick en rosett.


070915 GRK Openshow Farsta. Domare: Willy Rosenqvist.
Maiden (15 anm): Placering 5:a med HP. Willy blev 3:a med HP. 
Sune rörde sig ok.


071027. GRK Openshow Sala. Domare: Maria Sjöberg.
Maiden (20 anm). Placering 2:a med HP.
Sune sprang jättebra i ringen och fick följande kritik: Utmärkt typ. 3-årig hane m. vackert huvud och uttr. Bra hals och överlinje. Välvinklad fram och bak. En hane med härligt temperament som rör sig med långa härliga steg. Välpresenterad.
Äntligen visade Sune sina vackra rörelser.


080127 SSRK Strömsholm. Domare: Richard Edwards, England.
ÖKL: 1.
Utställningen var i ridhus och Sune gillar ju ridhus. Sune fick en etta och sen inget mer. Sune sprang bra i ringen och fick följande kritik: Active lively mover. Displays effortless gate. Strong masc. head with good width of skull. Carrying a winter nose. Good forehand angul. Could be handled to better advantage. Excellent feet with good depth of knuckle.
Det var kul att det stog active lively mover men man vill ju ha lite mer än en etta.


080216 GRK Openshow Sala. Domare: Maud Nordenby.
Maiden (8 anm): Sune vann klassen med HP och blev sedan 5:e BÄSTA HANE.
 Sune sprang riktigt bra i ringen. Han sprang före mig runt i ringen likt en Schäfer. Nu trodde jag att "Sega Sune" var ett minne blott......080517 SSRK Södertälje. Domare: Bernard Catterall, England.
ÖKL: 1. ÖKK: 3.
Det var många fina hanar i konkurrensen (17 st). Att bli uttagen och komma så långt utan CK! Många gratulerade och tyckte att Sune var så fin. Sune fick en strålande kritik.


080606 Valbo Brukshundklubb. Domare: Helena Strömberg. 
Sune fick HP och blev 2:a bästa hane efter Willy som blev BIM.
Sune kändes väldigt seg i ringen. Ojdå!!!!
Jag blev förvånad att Willy blev placerad före men det var ju domaren som dömde.


080614 SKK Avesta. Domare: Karin Eriksson.
ÖKL: 2.
Här var det inte roligt för Sune var så förskräckligt seg i ringen. Han såg inte rolig ut. Jag förstår att han fick en tvåa. Domaren vet ju inte att Sune är en livlig hund annars. Han fick följande kritik: Vackert huvud m. fint uttryck. Bra hals. Goda vinklar. Utm bröstkorg. Stark länd. Bra benstomme och pälskvalitet. För dagen allt för tung och loj i sina rörelser för att vara en allert retriever. Välvisad. Det kändes ledsamt. Borde kanske ha anmält Willy istället så här efteråt.....


080615 GRK Openshow Avesta. Domare: Per Aschan.
Maiden: Placerad 3. 
Sune var jätteseg. Kritiken var följande: Utmärkt typ. Maskulint huvud. Flott topline. Välkroppad. I gott hull. Goda vinklar. Rör sig väl men något tungt. Utm. temperament. Välvisad. Sune ser inte rolig ut när han förvandlas till "Sega Sune". Domaren tyckte att Sune borde bantas för att orka ta sig runt i ringen?.
Sune är absolut inte tjock eller tung på någotvis men ser väl så ut ibland i ringen när han är "Sega Sune". Domaren vet ju inte att Sune är en pigg och alert hund annars.
Efter att bedömningen var klar i maidenklassen så provade jag att få fart på Sune utanför ringen. Ägaren till hunden som vann maidenklassen slängde åt mig en liten pipanka och då blev Sune helt vild. Sen när jag skulle lämna tillbaka ankan igen så fick jag den av honom. Tack! 
 

Sommaren 2008 sprang jag omkring på tomten hemma med en liten pipanka. Grannarna trodde kanske att jag hade blivit galen!!! Jag sprang och pussade på en liten pipanka?? (det var tur att jag inte blev inspärrad eller något). Det är bara Sunes anka som Sune får leka med. Den är värdefull för oss. 


080810 GRK Goldenspecialen Härjarö. Domare: Ulrika Zetterfeldt.
Maiden (19 anm): Placerad 3.
Kritik: Utmärkt typ. Substansfull hane m. utm. prop. Härligt maskulint huvud. Bra hals. Tillr. vinklad fram. Välbalanserad kropp med härligt förbröst. Starkt bakställ. Prima överlinje. Bra ben och tassar. Rör sig med ett utmärkt påskjut. Mkt välpresenterad. Bra päls. Sune sprang jättebra i ringen. Jag hade "pipankan" i fickan (det räckte med att bara pipa någongång) för att få fart på honom. Han hade dock lite för hög svans bara. Jag trodde att han skulle få ett bättre resultat. Domaren tyckte att jag hade en jättefin hund men att han hade svans!!!


080914 GRK Openshow Farsta. Domare: Raoul Höög Persson.
Maiden (15 anm): Sune vann Maidenklassen med HP.
 Sune var duktig och sprang så fint i ringen igen med hjälp av "pipankan". Jag var t.o.m tvungen att stoppa farten lite. Det var helt plötsligt enkelt att visa honom. Det kändes proffsigt att visa honom i ringen. Sune hade inte hög svans.


081025 GRK Openshow Sala. Domare: Ove Rindstrand.
Maiden (17 anm). Sune vann klassen med HP.

Sune fick utmärkt.
Sune var duktig och sprang fint. Han hade inte hög svans.


081026 SSRK Mjölby. Domare: Tord Lundborg.
ÖKL:
 Sune fick en tvåa p.g.a att domaren tyckte att han var alltför fet?
Han såg fet ut när han rörde sig sa domaren. Jag tyckte att Sune kändes lite seg vid den enskilda bedömningen men Sune såg inte seg ut från ringside iallafall fick jag höra. Sune måste helt plötsligt ha blivit fet under natten? Det stog i kritiken att han var av utmärkt typ och helhet. Det kan tydligen vara så ibland att det kan vara en hund av utmärkt typ men sen är det något som sätter ned prissättningen fick jag veta (fet hund). Sune har en enorm päls och är väldigt välmusklad och jag vet inte om han kanske ser fet och bred ut p.g.a detta?. Jag blev väldigt besviken iallafall. Just den här domaren skrev en väldigt fin kritik på Sune som junior trots att han var seg vid det tillfället som han ställdes då. Jag trodde domaren skulle gilla honom idag men där gick vi på en nitlott!!!! 081123 GRK Openshow Jälla. Domare: Katrina Bäckström.
Maiden (17 anm): Sune vann klassen med HP.
Den här domaren tyckte inte att Sune var fet. Han sprang bra i ringen. Lite hög svans ibland.
Kritik: En lång linjerad hane av utm. storlek. Vackert maskulint huvud. Vacker hals och ansättning. Prima rygg. Välvinklad, välkroppad och välgående. Domaren talade om att hon gillade honom!!!090125 SSRK Strömsholm. Domare: Kirsi Nieminen.
ÖKL: 1.
Sune var lite seg i ringen men, det stog inte någon anmärkning på det i kritiken. I kritiken stog det välvisad och det var ju bra att jag gjorde så gott jag kunde iallafall. Han hade inte hög svans. Antingen fart och hög svans eller seg med "normal" svans verkar det som....Lite mer fart önskar man ju.


090214 GRK Openshow Sala. Domare: Li-Maria Carlsson.
Maiden (10 anm.): Sune vann klassen med HP.
Kritik: Utmärkt typ. En rejäl hane med maskulint huvud. Bra vinklar fram och bak. Stark rygg. Rör sig vägvinnande. Trevligt visad.
Sune gillar att springa i Salas ridhus. Sune sprang duktigt i ringen och hade inte hög svans. Fjärde raka vinsten i maidenklassen.


090322 SSRK Högbo. Domare: Torunn Sörbye, Norge.
ÖKL: 1. ÖKK: 1. CK. BHKL: 4.
Kritik: Utmärkt typ. Bra hals och skuldra, kraftfull kropp. Halsen kunde önskas ngt torrare. Bra över och underlinje. Goda bakbensvinklar. Utm. benstomme och tassar. Balanserad helhet. Ngt glad över sin svans, utm rörelser.

Äntligen fick Sune ett CK!!! och dessutom placering i BHKL. Willy blev 3:e Bästa hane före Sune. Sune sprang lika bra i ringen som han har gjort de senaste gångerna på Open show.  Nu går Sune över i MidLimit klassen på Openshow och det innebär att jag kan anmäla Felix i Maidenklassen.


090509 GRK Openshow Farsta. Domare: Leif Bäckström.
MIDLIMIT (6 anm.): Sune vann klassen med HP. 5:e Bästa Hane.
Kritik: Utmärk typ. Bra maskulint huvud m. bra uttryck. Bra hals m. välutvecklad kropp. Bra benstomme. Ngt brant skulderläge annars bra vinklad. Rör sig parallellt och m. bra steg. Bra päls. Trevligt temperament. Välvisad.

Debut i MidLimit. Fina hanar i klassen! Femte raka klassvinsten för Sune på Goldenklubbens utställning. Sune sprang bra i ringen och hade inte hög svans. Förhoppningsvis börjar Sune att känna sig mer bekväm i en utställningsring. Ngt. brant skulderläge har inte skrivits i en kritik förut om Sune faktiskt, fast det är klart det står ju bara ngt. 


090524 SSRK Almare Stäket. Domare: Yvonne Jaussi, Schweiz.
ÖKL: 1 (13 anm.)
Kritik: Utmärkt typ. Strong dog. Very masculine head. Dark eyes. Excellent frontangulation. Excellent depth of chest. Short strong loin. Level topline. Excellent hindangulation. Would little more drive on the move. Very close front and back. Very Well presented.

Precis som det står i kritiken så hade Sune idag förvandlats till "Sega Sune" igen. Det blir inga fler utställningar för honom i sommar utan vi satsar på ridhusutställningarna igen. Det blir Felix som får åka på utställningar i sommar istället. Sune ställs ut vintertid och Felix ställs ut sommartid.


090809 GRK Goldenspecialen Kungsbyn. Domare: Åsa Cederlund.
MIDLIMIT: Placerad 5:a (9 anm.)
Kritik: 5 årig hane av den grövre modellen. Fint typ, grovt maskulint hanhundshuvud, vänligt uttryck, tillräckligt pigmenterad. Skulle ev. önska något längre hals. Grov kompakt hals med fin över och underlinje, mycket bra vinklad fram, utmärkt bak. Rör sig korrekt men något tungt. Bra päls. Trevligt temperament och välvisad. En fin hane som inte får bli tyngre.

Av kritiken så förstår man att den här domaren inte gillade "den rejäla typen" som annars ibland kan vara det som gör att Sune har vunnit klassen på goldenklubbens utställningar. Jag var nöjd med Sunes uppvisning i ringen. Sune sprang bra trots att det var så förskräckligt varmt. Sune hade inte heller speciellt hög svans.
 Man blir lite "bortskämd" med att Sune brukar få Hp på Goldenklubbens utställningar och när han inte får det som den här gången så tar man det som "dåligt" resultat trots att vi inte blev avtackade och utan placering.


090912 GRK Openshow Farsta. Domare: Bengt Danielsson.
MIDLIMIT: Placerad 4:a.
Kritik: Härligt maskulint huvud m. bra uttryck. Tillr. hals. Tillr. vinklar fram. Bra bak. Bra rygg och kors. Härliga ben och tassar. Bra kropp. Godtagbar päls (lite torr). Rör sig m. härlig steglängd. Helhetsintrycket störs av hans höga svans i rörelse. Trevligt tempr. Välvisad.

Kritiken stämmer. Sune sprang bra i ringen. Tyvärr tappat pälsen hemma. Hög svans igen. Jag ska testa att smörja in Sunes päls med olivolja.


091024 GRK Openshow Sala. Domare: Tommy Zetterman.
MIDLIMIT: Placerad 2:a med HP.
Kritik: Utmärkt typ. Kraftfull hane med härlig resning. Flott topline. Vackert huvud och uttryck. Bra pigment. Utm. vinklar fram och bak. Utm. bredd och djup på bröstkorgen. Utm rörelser. Utm. päls, välvisad!

Sune sprang som en raket i ringen idag. Jag hade jämt göra att hänga med i farten. Sune kändes riktigt bra att visa..........Domaren talade om att han hade väldigt svårt att välja mellan den hunden som vann och Sune som kom 2:a i klassen.


2010-01-17 GRK OpenShow Linköping. Domare: Ing-Marie Röstlund.
MIDLIMIT: Placerad 2:a med HP. 5:e BÄSTA HANE.
Kritik: Utmärkt typ. Rejäl hane, mask. huvud m. fint uttryck. Bra hals och rygg. Välvinklad fram och bak. Välutvecklad kropp. Utm benstomme. Fina ben och tassar. Mycket välgående. Bra päls. Välvisad.

Domaren talade om att den som vann mer var domarens typ och inte Sune men resultatet blev bra iallafall. Sune sprang jättebra i ringen. Det kändes som han vet exakt vad han ska göra där inne. Sune svängde själv och sprang före rakt mot domaren när vi sprang fram och tillbaka i ringen. Willy var också anmäld i veteranklass men fick strykas p.g.a en olycka kvällen innan så jag kände mig ledsen och orolig på utställningen men det påverkade inte Sune som tur var. Efter utställningen så åkte vi till en veterinärklinik i Linköping. Willy mår bra nu men har blivit sydd med ett par stygn under ögat och dyrt blev det.......


2010-01-24 SSRK Strömsholm. Domare: Berit Bondal, Norge.
ÖKL: 1. ÖKK: 5. CK (15 anm.).

Kritik: Utmärkt typ. Kraftigt maskulint huvud. Fin hals och överlinje. Välvinklad fram och bak. Lite kort överarm. Kraftig benstomme. Kompakt kropp. Fina tassar. Bra pälskvalité. Rör sig fint från sidan.

Domaren talade om att Sune var jättefin men hade blivit ännu bättre formklippt? Jag tar tacksamt emot alla tips om hur jag formklipper en golden!
Sune sprang riktigt bra i ringen och det kändes jättekul. Nu kan jag nog inte kalla Sune för "Sega Sune" längre utan hans nya namn är "Snabba Sune".


100220 GRK Open show Sala. Domare: Ulrika Zetterfeldt.
MID LIMIT: Placerad 2:a med HP.
Kritik: Utmärkt typ. Mycket välgående hanhund med fina proportioner. Trevligt huvud och uttryck. Bra hals. Tillräckligt vinklad fram. Utmärkt förbröst. Flott överlinje, starkt välvinklat bakställ. Fina ben och tassar. Utmärkt päls. Rör sig mycket vägvinnande. Glad över sin svans. Rastypisk attityd. Mycket trevligt visad!

Sune sprang bra i ringen men var lite glad över sin svans.


100320 SSRK Högbo. Domare: Kirsi Nieminen, Finland.
ÖKL: 1. ÖKK: 3. CK (13 anm.).
Kritik: Utmärkt typ. Vackert maskulint huvud. Fint uttryck. Mkt bra halslängd. Bra skuldror. Djup bröstkorg. Bra kropp. Kraftig benstomme. Välvinklat bakställ. Ej i bästa päls idag. Rör sig m. bra steglängd. Bra temperament. Välvisad.

Sune sprang bra igen. Ingen hög svans!


100502 GRK Open show i Fjällnora. Domare: Lotta Fornås.
MIDLIMIT: Placerad 4:a.
Kritik: Hund av utmärkt storlek. Mask. huvud. Långlinjerad. Fin överlinje. Bra päls. Bra djup bröstkorg. Ställer sig ngt fransyskt fram. Rör sig väl från sidan. Slarvar fram. Välpresenterad. Temperament u:a.

Bakslag! Sune var seg i ringen. Sune hade inte hög svans. Inte så mycket att haka upp sig på egentligen! Domaren talade om att han "lufsade" fram därav placeringen. Sune gillar bäst ridhus.


100509 GRK Open Show i Farsta. Domare: Maria Sjöberg.
MIDLIMIT: Sune vann klassen med HP.
Kritik: Utmärkt typ. Härlig hane m. vackert huvud och uttryck. Utm. hals och överlinje. Välutvecklad bröstkorg. Välvinklad fram och bak. Bra ben och tassar. Fin päls. Rör sig med långa härliga steg. Välvisad!

Sune var "Snabba Sune" idag och hade inte hög svans. Sune gillar Farsta!


100515 SSRK Skokloster Dog Show. Domare: Heather Morris, Storbrittanien.
ÖKL: 1. ÖKK: 1. CK. BHKL: 5 .
Kritik: Masculine head & kind expression. Good Bone. Plenty of substance. Lovely reach of neck going into level topline & strong well angulated quarters. Beatiful well balanced body. Excellent in profile standing & on the move which he did correctly. In super coat.

Det var 11 st anmälda i öppenklassen och många fina hanar i både ÖKK och BHKL. Sune kändes lite seg men jag hade fått en bit  "torkad lunga" som jag lockade med och då blev det mer fart på honom i ringen. Vi var snubblande nära certet som vanns av en juniorhane annars var det redan championhanar som placerades i Bästa Hane förutom Sune och juniorhanen. Juniorhanen blev sedan champion när hans ålder var inne.100725 SKK Internationella utställning i Köping. Domare: David Wong, Australien.
ÖKL: 1. ÖKK: 3. CK. BHKL: 4.
Kritik: Nice type, good neck, nice topline, good width of size, hind movement sound but front movement close.

Regnet öste ner. Det var 11 st anmälda i öppenklassen. Sune har sprungit bättre. Sune hade inte hög svans. Torkad lunga fungerade inte lika bra denna gång. Det var många i bästa hanklassen.


100808 GRK Goldenspecialen i Kungsbyn. Domare: Lena Widebeck.
Mid Limit: Oplacerad.
Kritik: Rejäl hanhund och väl könspräglad maskulint huvud, bra skalle, väl utfyllt nosparti, hade önskat mer pigment, bra hals, tillräcklig vinklad skuldra, utm. stomme med raka ben och fina tassar, välkroppad kraftfullt bakställ med väl rundat lår och låg has. För sig väl från sidan. Välpresenterad.

Sune hade inte hög svans och kan röra sig med mer fart än han gjorde idag. Sune brukar bli placerad men det kan inte gå bra jämt. Han fick en fin kritik iallafall och jag fick höra en del gott om honom som gjorde att dagen kändes lyckad iallafall.


100905 SKK Internationella utställning i Högbo Bruk. Domare: Enrique Mate Duran. Spanien.
ÖKL: 1 (10 anm).
Kritik: Utmärkt typ. Heavy head, short muzzle, good neck and topline, good front, angulation. heavy body, good tailset, good presentation, moves well.

Domaren ville inte att någon i ringen gav godis så Sune blev seg och gjorde säkert ett "lufsigt" eller tungt intryck av kritiken att döma.


100912 GRK Open Show i Farsta. Domare: Karin Haggård.
Mid Limit: Sune vann klassen med HP.
Kritik: Utmärkt typ. Maskulin hane med vackert uttryck. Bra hals o halsisättning. Bra skulderläge och bra förbröst. Kunde önska en ngt längre överrarm. Bra djup o längd på bröstkorgen. Stark rygg o länd. Utm. kors. Mkt goda vinklar bak. Flytande rörelser med driv.

Sune kändes lite seg men jag lyckades få lite mer fart på honom med hjälp av torkad kycklinghjärta i konkurrensen. Han hade inte hög svans alls.


100918 Tierps Brukshundklubb Inofficiell utställning. Domare: Sofie Lönn.
ÖKK: 1 med HP och BIM
Kritik: 6 år maskulin hane, välformat huvud, vackert uttryck, ok bett, välansatta öron, bra halsöverlinje, bra vinklar fram och bak, bröstkorg botten är för smal, mkt bra benstomme, bra välformade tassar, päls för dagen ej i bästa kondition, trevligt temperament, rör sig med tillräcklig steglängd.

Sune sprang bra och filmades av husse. Sune såg fin ut och hade ingen hög svans. Sune har aldrig fått anmärkning på sin bröstkorg förut?. Inte roligt när han får anmärkning på något som är bra på honom. Sune har utmärkt bröstkorg med utmärkt bredd och djup, välvälvd. Golden ska ju inte ha rund bröstkorg eller platt under, den ska ju smalna av lite nedtill. Ok bett ? berodde nog på att domaren kommenterade hans halva hörntand som ingen brukar anmärka på annars. Pälsen ej i bästa kondition förstog jag inte heller för Sunes päls är riktigt bra just nu, blank och fin men Sune har ingen slät päls direkt. Egentligen fick Sune inget dåligt resultat men, delar av kritiken stämmer inte.
 

101030 GRK Openshow i Sala. Domare: Bengt Källman.
MID LIMIT: Placerad 4:a (8 anm).
Kritik: Utmärkt typ. Rejäl maskulin hane av härlig storlek. Vackert maskulint huvud med bra pigment. Utmärkt hals, rygg och kors. Välvinklad fram och bak. Välkroppad, bra pälskvalitet. Rör sig väl med härlig steglängd. Välpresenterad.

Sune fick fin kritik men inget HP ? Sune sprang jättebra. Ingen hög svans.


101128 GRK Open show i Jälla. Domare: Madeleine Holmberg.
MID LIMIT: Placerad 3:a med HP.
Kritik: Utmärkt typ och helhet. 6-årig hane. Vackert fint huvud. Härlig överlinje. Ngt rak överarm. Raka fina ben, fin underlinje, breda lår, bra bakställ. Välvisad!

Sune sprang bra och var riktigt pigg och alert. Ingen hög svans.
 

101205 SSRK Hammarö. Domare: Ing-Marie Hagelin.
ÖKL: 1 (13 anm) ÖKK: 4.
Kritik: Maskulint välformat huvud. Bra hals. Ngt framskjuten skuldra. Bra bröstkorg. Bra förbröst. Passande benstomme. Bra tassar. Vacker päls. Rör sig parallellt bak med intåing fram. Bra steg från sidan. Slarvar ngt vä bak.

Sune har sprungit med mer fart. Han hade inte hög svans.
 
Det var en stark Öppenklass. Många fina hanar. Domaren delade inte ut ett enda CK i klassen? Endast 2 hanar fick CK och därmed var med i BH, en championhane och en hane från jaktklassen. Domaren anmärkte på Sunes bröstkorg vid den enskilda bedömningen. Hon sa att bröskorgen bör vara rund? Men i kritiken står det att bröstkorgen är bra. Ngt framskjuten skuldra behöver vi inte bry oss om alls för det har han inte. Intåing fram förstår jag inte alls vad domaren menar?

När domaren hade placerad alla i ÖKK gick hon runt för att ta i hand och för att säga något om varje hund men efter en stund gjorde hon samma sak igen? Komiskt!
Vi får vara nöjd med det här resultatet då det var många fina hanar med.


110123 SSRK Strömsholm. Domare: Sverre Sand. Danmark.
ÖKL: Very Good.
Kritik: Hane med god storlek. Maskulint huvud. Gott uttryck. Välansatta öron. Saxbett. Ngt framskjuten skuldra. Bra hals. Fin samlad front. Bra benstomme. Go överlinje. Bra kors. Gott vinklad bakparti. Effektiva rörelser. Go pälsstruktur men ej i bästa päls för dagen. Välvisad!

Sune sprang bra. Sune fick inte fortsätta och det måste bara ha varit för att han inte var i bästa päls för dagen!. Jag kan inte se något fel i pälsen iallafall.


110130 GRK Open Show i Linköping. Domare: Ulla Hägglund.
MID LIMIT: 2:a med HP.
Kritik: Utmärkt typ. Bra huvud och uttryck, kraftig hals, stark rygg och kors. Tillräcklig vinklad fram, bra bak, utmärkt benstomme, bra pälskvalitét. Rör sig med kraftfulla steg. Mycket bra storlek. Mycket trevligt presenterad.

Sune sprang bra. Kraftfulla steg är en bra beskrivning av hans rörelser. Sune har inte lyckats med att komma före den som vann Mid Limit på Goldenklubbens utställningar men, förra året på SSRK Skokloster då Sune blev 5:e Bästa hane var samma hund 2:a ÖKK efter Sune! Vi fick träffa Sune och Felix kullsyster som var jättefin, hon hade underbara rörelser! Jag hjälpte till att visa en jättefin tik som vann Limit klassen.....


110219 GRK Open Show i Sala. Domare: Helene Strömbom.
MID LIMIT: 5:a.
Kritik: Utmärkt typ. Välväxt äldre hane av utmärkt kvalitet, vackert huvud och uttryck, bra hals, fin rygg, bra bröstkorg, välvinklat bakställ, välansatt svans, rör sig lätt och ledigt, fin helhet.

Sune var riktigt "taggad" eftersom han hade legat i buren och tittat på när jag var inne i ringen med Felix! Han sprang nästan ifrån mig, jag fick stoppa farten. Fin kritik men det räckte inte den här gången. Jag var nöjd över hans uppvisning i ringen.


110507 GRK Open Show i Farsta. Domare: Kerstin Eklund.
MID LIMIT: 2:a.
Utmärkt typ i kritiken men Sune var väldigt trög i ringen och hade "hänghuvud". Han brukar gilla Farsta men den här gången kände jag inte igen honom i ringen. Sune såg inte bra ut på höger öga och veckan efter blev det ett veterinärbesök, han hade ett sår på hornhinnan! Jag vet inte om det var det som påverkade honom.


110514 SSRK Ulriksdals slottspark. Domare: John Thirlwell, England.
ÖKL: Very Good.
Sune var återigen tråkig och trög i ringen. Vi hade med oss Felix men det hjälpte inte. I kritiken stog det: would like more maturity in body! Det känner vi inte till då Sune är känd som rejäl och kraftfull. Flera påpekade att Sune var tunn och det var han. Det går att göra något åt iallafall, mer mat! Vi lägger ner utställningar för honom tills ridhusutställningarna börjar igen. Vi kommer att åka med Felix då Sune inte kan ställas ut.


110521 GRK Open Show i Fjällnora. Domare: Marianne Bimer-Olofsson.
MIDLIMIT: Sune vann klassen med HP och blev sedan 3:e Bästa Hane!
Kritik: Vackert huvud med bra könsprägel. Passande längd på halsen som är väl isatt. Utm stomme o bröstdjup. Goda vinklar fram och bak. Utm topline. Utm rörelser. Väl presenterad.

Sune sprang riktigt bra den här gången med hjälp av en liten bit hjortlever i handen. Kanske inte ska lägga ner det här med utställningar utomhus ändå!


110710 SSRK Högbo Bruk. Domare: Ewa Nielsen.
ÖKL: EXCELLENT ÖKK: 2.

Tyvärr så var Sune seg idag! Prover visade senare att han hade Borrelia så det kan ju ha varit det som spökade.


1202   GRK Open Show i Sala. Domare: Helén Grönquist.
Mid Limit: Placerad 2:a med HP, 4:e Bästa Hane.
Kritik: 8 år gammal hane av mycket god typ, maskulint huvud, vacker hals och rygglinje, utmärkta vinklar fram, mycket bra vinkar bak. Rör sig bra runt om. Utmärkt mentalitet. Fina proportioner, välvisad!


121027 Goldenklubbens Open show i Sala. Domare: Kerstin Persson.
VETERANKLASS: 4:a.
Kritik: 8-årig hane, välbevarad veteran, ett ngt tungt huvud med vänligt uttryck och för dagen ngt ljus nos, bra hals och överlinje, välvinklad fram och bak, välkroppad, rör sig med ngt svaga bakbensrörelser. Välpresenterad.

Sune blev placerad före Felix.121202 Goldenklubben Open Show i Enköping. Domare: Willy Rosenqvist.
VETERANKLASSSune vann veteranklassen med Hp. Reserv Bästa hane och BIS 2 Veteran!
Kritik: Utmärkt typ. 8,5 års veteranhane av utm typ o storlek. Maskulint mkt tilltalande huvud o uttryck. Stark hals o rygg. Bra kropp o stomme. Välvinklad fram och bak. Sund vägvinnande rörelser m. bra steglängd. Vacker päls och färg. Vackert presenterad!

Först var Sune vild, taggad och glad när han visades i veteranklassen men, sen blev han lite segare för varje gång vi var in i ringen. Han blev rejält seg i BIS Veteranfinalen. Jag kommer aldrig någonsin att förstå vad som rör sig i huvudet på honom och varför han är så ojämn. (Det här var Sunes sista utställning)!