Willy (Bältgårdens Kapten Rödskägg)

 

Reg.nr: S17591/2000

Född: 2000-02-01 - 2011-11-26
Fader: SU(U)CH Goldenlines Dutch Duty-Free
Moder: Bältgårdens Fröken Cecilia Lind
Uppfödare: Mats Bälter, Gimo

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=461063

HD: C
Willy hade troligtvis D eller E eftersom omröntgen vid 2 år visade på sämre resultat men, det resultatet skickades inte in till SKK.
AD: UA
Ögonlyst: 070217 UA
MH
Meriter: 3 CK. 3:a Bästa Hane, BIR Veteran och BIS 4 Veteran (SSRK). 5:e Bästa hane (GRK), BIS Veteran (GRK), BIS 2 Veteran (OTBK)

Den 26/11-2011 lämnade Willy oss i stor sorg och saknad. Minnet lever kvar efter denna underbara hund!

Lite historia:
"Jag hade varit utan hund länge men funderat på att ev. skaffa en Welsh Springer Spaniel. Jag drömde på nätterna om en ljus hund som sprang på ängen...Det var alltså en golden jag såg i drömmen. Jag brukar ofta drömma sanndrömmar, jag funderade lite på vad drömmen kunde betyda, antagligen kände jag på mig att en ljus hund skulle få betydelse i mitt liv......."

Willy var min första Golden retriever. Tack vare honom upptäckte jag en alldeles underbar hundras! Jag hade inga planer alls på att skaffa mig en Golden Retriever innan Willy kom till oss. Willy var en omplacering, han var 2 år när vi köpte honom av en bekant till oss för endast 2000 kr och med köpet ingick en del hundprylar! Innan hade hade varit kvar hos uppfödaren tills han blev ungefär 9 månader. 

Willy var en otroligt glad hund. Uppfödaren har sagt att hans mål var att få fram friska och glada hundar, det hade uppfödaren verkligen lyckats med när det gäller Willy. Willy viftade nästan alltid på svansen och ända in i det sista innan han somnade den 26/11-2011.

Willy var en självständig hund och kanske inte riktigt det man hade önskat alla gånger förstås. Willy visste allting bäst! Jag provade lydnad med honom men det passade varken honom eller mig. Vi tävlade ändå i lydnadsklass 1 två gånger men resultatet var inte det bästa. Willy var en duktig och lydig hund men, han märkte när det var tävling och passade då på att göra som han ville. Jag tappade också intresset, Willy var svår eftersom han var så självständig. Han var aldrig en följsam hund, han försvann hellre på våra promenader istället för att vara följsam. Han sprang ofta hem under våra promenader istället för att leta efter mig, han satt på trappan eller utanför staketet och väntade istället tills vi kom tillbaka från promenaden. Han hade ett enormt självförtroende och utstrålning. Jag kommer aldrig att hitta en så härlig hund att visa i utställningsringen som han, en riktig"showhund".

Willy hördes alltid inomhus eftersom han stampade med sina tassar. Han hade god kondition men bakdelen bar inte på slutet. Det hände att Willy uppvaktade löptikar och det var inte alltid så populärt. Han levde i "lukternas värld" och gick ofta med nosen i backen likt en  dammsugare.

Willy blev mentalbeskriven och då var jag väldigt stolt över honom, han var såå cool. Han var underbar att visa i utställningsringen där han alltid gjorde sitt bästa. Jag ångrar att jag inte visade honom mer i utställningringen, han var ju så rolig. Han var en riktig"showhund".

Han var väldigt speciell och vi saknar honom så enormt mycket.

Skrivet av matte Carina!

i286260064242805083