Sune(Festivals Tiger Tale)

i286260064265478880

Sista bilden på Sune 5/2-2013.

 

Reg.nr: S47816/2004
040604 - 130205
Fader: SV-00 NUCH NORDV-00 SU(U)CH SVCH Tottelina Observer
Moder: SU(U)CH NUCH KBHV-03 Festivals Snow Tigress
Uppfödare: Tina Angrell, Gällstad

HD: A
AD: UA
Ögonlyst: UA
MH
Sune var DNA testad för GR_PRA1 och GR_PRA2 och normal (A), fri, ej anlagsbärare.
Meriter: 5 st CK, Bästa hane placeringar på SSRK, SKK och Goldenklubbens Open Show (3:e Bästa Hane).


Sune var kullbror till Festivals Tiger Stripe (Felix). Sune kom till oss när han var 11 månader, han var gänglig, tunn och såg lite ut som en älgkalv, vi skulle ju lämna tillbaka honom men, han blev kvar hos oss. Han växte upp och blev en rejäl och vacker hane!

Sune var en väldigt mjuk och snäll hane. Han var en duktig apportör, han tränades av förra ägaren. Sune var känd som "Sega Sune" i utställningsringen.
Sune var väldigt följsam och lyhörd. Till vardags var det alltid mycket fart i Sune.

Ett liv med Sune gav många upplevelser! En gång sprang han i en asfaltshög och Ni kan ju tänka Er sedan hur han såg ut med asfaltsfläckar överallt! Han skadade en hörntand som fick lagas och rotfyllas. En annan gång skar han sig i tungan. Han fick sår på hornhinnan som fick behandlas. Sune levde lite farligt ibland. Sune tyckte väldigt mycket om att tugga på pinnar och ibland kunde det hända att en pinne fastnade inkilad uppe i gommen, då var det bra att ha en matte som plockade bort pinnen!

Sune kunde dyka och hämta saker under vattenytan ända ner på botten. Han skulle ha kunnat arbeta som en renhållningshund! Han kunde vara under vattenytan länge. Hans favoritsyssla var att hämta skräp ovanpå vattenytan också för att sedan samla i prydlig hög på land, på alldeleles eget intitiativ.

Sunes tidigare ägare fick välja mellan Felix och Sune. De valde Sune eftersom han var mer aktiv. De minns Felix som den "gulliga hunden" som villle sitta i deras knä". Sen blev det att Sune också kom till oss. Sune och Felix var alltid bästa kompisar.

Sune drabbades av Borrelia, han blev aldrig frisk trots att han flera gånger behandlades med antibiotika. Det slutade med att han fick njursvikt och blodbrist som tecken på att hans njurar helt hade slutat fungera. Sune fick somna in den 5/2-2013!

Jag kommer aldrig att komma över förlusten av vår Sune. Han var verkligen min Sune. Sune hade verkligen allt jag önskade av en hund.