Blanka (Lyrics Oscaria)

Regnr: S50432/2006

060626-180324  

Fader: One Night In Bankok Av Vervik

Mor: Lyrics Florinda

Uppfödare: Ulrika Jansson.  

HD: B. ED: UA

Ögonlyst: u.a den 23/2-2013.

DNA testad för GR_PRA1 och GR_PRA2 fri (A), ej anlagsbärare.

Meriter:  8 CK , 3:e Bästa tik (SKK), Reserv Bästa tik (Open show). BIR Veteran SKK och SSRK samt BIS 2 Veteran SSRK.  Flertal HP samt BIS 2 Veteran på Goldenklubbens Open show!

Blanka hade 9 st syskon.

Hon blev mor till 9 st avkommor!

Jag fick erbjudande om att få köpa Blanka och tackade först nej, men med lite betänketid och eftersom jag hade träffat Blanka några år tidigare på en utställning och jag gillade verkligen Blanka så beslöt mig för att jag låna hem henne. Vi lånade hem henne dagen efter och det ångrade jag verkligen inte. Hon kom hem till oss den 26/1- 2012. 

Blanka var en fantastisk underbar tik och mycket mild. Hon har tidigare haft en valpkull på 7 st valpar år 2010 hos uppfödaren. Blanka fick två valpar hos oss med kennelnamnet Igmon den 10/6-2013, båda blev kvar hos oss Igmon Henrietta Blanc (Isa) och Igmon Henriot Blanc (Fabian)

"Blanka fick livmoderinflammation på slutet av sitt liv, behandlingen gav resultat, men på morgonen den 24/3-2018 ville Blanka inte äta sin mat och då förstod jag att hon var allvarligt sjuk, men visste inte riktigt vad som var fel ändå, hon verkade vara svag på något sätt.

Åkte direkt till veterinären och eftersom vi ej hade bokad tid fick vi sitta länge och vänta. Veterinären kollade sedan med ultraljud och kom fram till att hennes livmoder behövde tas bort och vi bestämde att så skulle ske. Veterinären såg även något mörkt område i buken men talade om att hon ser vad det är vid operation. Vi lämnade in Blanka för operation och åkte iväg för att vänta på telefon från veterinären. Veterinären ringde sedan för att tala om att det visade sig tyvärr att Blanka förutom den cystiska livmodern, hade en tumör i vänster njure som blödde kraftigt, blodet hade stoppats av tarmkröset, men blödningen pågick. Fast i njuren satt en knöl på ca 7-8 cm i diameter, förmodligen ett hemangiomsarkom, en elakartad tumör av blodkärl som växer, utan att orsaka symtom tills den börjar blöda. De är mycket aggressiva och sprider sig lätt till andra organ.

Vår fina Blanka fick somna in och vi fick åka hem med tomt koppel".

 

Blanka vår/sommar 2012!

 

 

Blanka i veteranklass!

 

 

Blankas fina huvudprofil!