Isas valpkull med Isak

Jag kommer att skriva lite längre här i dagboken när jag får lite mer tid och berätta om Isas valpning som blev i fredags den 16/3. Av sju valpar överlevde bara fyra stycken (en hane och tre tikar)!

 

Bild från igår 180318

Hade en bokad tid för Blanka hos veterinären igår.  Hon har fått två juvertumörer som jag tyckte behövde kollas upp. Hon är sedan tidigare opererad för ett par år sedan för en juvertumör.

 
Blanka har kissat inne flera gånger här hemma och eftersom vi hade urinstickor hemma så kollade vi urinen här hemma och stickan gav utslag på bakterier, protein och blod. Mailade till veterinären att hon troligtvis hade en urinvägsinfektion också och frågade om det kunde kollas samtidigt och det gick bra att göra så. Sent på söndag kvällen upptäckte vi även att hon hade fått flytningar, det såg inte bra ut.

 
Hos veterinären togs blodprover, det gjordes röntgen av livmoder samt utstryk samt analys av urinprov. Det visade helt klart urinvägsinfektion och hon hade också fått livmoderinflammation. Livmoderinflammationen var inte akut, livmodern var inte förstorad men hon behövde behandlas. Istället för att ta bort livmodern valde vi att testa behandla.

 

Veterinären berättade också att juvertumörer på så gamla hundar oftast är godartade. Vi avvaktar och har koll på knölarna som kan vara förstorade också eftersom Blanka tydligen också var skendräktig, hon som inte varit skendräktig tidigare. Hon hade mjölk i spenarna.

 

Blanka önskan om att få valpar hon också kan ju vara väldigt stor nu när hennes dotter Isa är dräktig.

Trimmade Elsa samt badade henne idag. Hon blev riktigt fin. Elsa gillar verkligen uppmärksamhet och har inget emot att blir trimmad och badad. Har lite putsning kvar av pälsen.

Jag ser fram emot att visa henne på utställning framöver, men det kommer att dröja eftersom vi kommer att ha fullt upp med valpar ett antal veckor framöver.